Nybakat frukostbröd

Hej på er!
 
Nu är det påsklov för min del! :D Jag håller på att packa, vattna blommor och sådant fix inför resandet idag. 
Tentan igår kändes bra, men jag var lite trött i huvudet efteråt ^.^ 
 
Jag nämnde att jag skulle prova att kalljäsa bröd för någon dag sedan och det gick riktigt bra! (minus incidenten när jag tappade ut massa mjöl i skafferiet...) Dessutom perfekt för då var det bara att stoppa in brödet i ugnen på morgonen och vips så hade man nybakat frukostbröd :)
 
 
Ingredienser till cirka 10 stycken mindre frallor (kan ju rulla de större om ni vill ha färre, större frallor):
 
25 g jäst
2 dl mjölk
1 dl filmjölk
3 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl 
2 dl kornmjöl (funkar säkert med någon annan sort också)
 
Rör ut jästen i den kalla mjölken. Ha sedan i filmjölken. Därefter de resterande ingredienserna. Ta gärna 1 dl mjöl i taget när ni rör om. Arbeta degen smidig och rulla sedan bollar och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i kylen över natten.
 
På morgonen: Pensla bröden med vatten och grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader, cirka 15 minuter. 
Klara att avnjutas! :)
 
Scones är också något som är enkelt att förbereda på kvällen för att sedan grädda på morgonen. Kolla in mina müsliscones här och mina klassiska scones här för tips!