Fiskestaden Struiisbaai

I början av tiden här i Sydafrika begav sig Sofia och jag oss ofta av österut på helgerna mot Cape A'gulhas som är Afrikas sydligaste spets. Vi hälsade på en sydafrikansk vän som dessutom sysslade en hel del med fiske och bodde vid havet. De besöken var ofta fullspäckade av vacker natur och havet!
 
I Struiisbaii som är en stad precis i närheten kan också enkelt se fiskets viktiga roll i det samhället. När något hände så hände det i hamnen, speciellt när det var dags att komma in med dagens fångst.
 
Där åt jag också den för mig hittills godaste Fish&Chipsen (tror jag och Sofia slog rekord i ätandet av detta de helgerna xD Hemma äter jag aldrig det) :)
 
Njut av bilderna ovan!

Läsa i solen och Batman

Hej på er!

Är på jobbet nu, men ska strax sätta mig i solen en stund. När man ska läsa igenom en rapport och göra anteckningar, varför inte göra det i solen ;)

Annars var gårdagen avslappnande och jag fick fix gjort. Avslutade sedan kvällen med ett bio-besök med vänner :) Vi kollade in Dark Knight Rises. Gillade Anne Hataway som Catwoman och filmen var väl värd att se :)

Förresten, är det bara jag som tar med mig mjölk till bion? Det gör ju chokladen (i detta fall browniesarna) mycket godare ju :P
 
Mjölk+choklad+bio=sant :)

Old Biscuit Mill

Hej på er!
 
Solen har tittat fram en hel del under veckan här och idag är det också riktigt fint väder ute :) Var ute en liten stund på en promenad, men tar det lugnt för jag har lite ont i ett öra. Förmodligen en släng av någon öroninflammation då en kollega på jobbet också kände av detta i fredags.

Så igår vilade jag nästan hela dagen, vilket fick mig att piggna till idag, men tar det säkra före det osäkra (plus att jag har jobb att göra):P
 
Jag hann dock med ett besök på Old Biscuit Mill igår, ett ställe som har öppet hela veckan, men som på lördagar (9-14) fylls upp av en massa olika stånd och försäljare. Det är ett riktigt mysigt ställe med en massa god mat och godsaker till försäljning (går man dit ska man gå dit utan att äta frukost! ;) ). Det säljs också en massa andra fina kläder, inredning och hantverk bland annat.
 
Vad för marknader och loppisar tycker ni om att gå på, i Sverige och utomlands? :)