Lillördag med kalas!

Det är planen för idag! Sara som fyllde år i måndags har bjudit hem vänner på tårta och andra godsaker (om jag känner henne rätt) ;) Men det är inte förrän vid 19-tiden, så innan dess blir det till att göra en inlämningsuppgift (prio 1), ut och gå samt pyssla lite hemma.

Innan jag kommer igång med allt vill jag nämna en bok jag började läsa igår kväll. Fastnade och kom in i den på en gång :) The Book Thief av Markus Zusak. Den finns även översatt till svenska."När döden berättar en historia, måste du lyssna.

Året är 1939. Nazi-Tyskland. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Bredvid sin brors grav förändras Liesel Memingers liv när hon plockar upp ett objekt delvis gömt i snön. Det är Dödgrävarens handbok, lämnad där av misstag, och det är den första bok hon stjäl. Så inleds en kärleksaffär med ord och böcker när hon med hjälp av sin fosterpappa lär sig läsa. Snart stjäl hon böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens frus bibliotek, ja, varhelst böcker finns att hitta. Men det är farliga tider. När Liesels fosterfamilj gömmer en jude i deras källare både öppnas och stängs Liesels värld.

Det är en berättelse, berättad av döden, om ordens makt och böckers förmåga att ge näring till själen."
(min översättning av bokens "baksida", placerad på insidan av omslaget)

Om ni har tips på bra böcker - hojta till :)

Te och minnesförluster


Fick en kommentar av Limpan som jag gick i gymnasiet med och hon tipsade om te med smak av jordgubbsgrädde från Gotland. Det lät smarrigt och så kom jag ihåg att jag köpte jordgubbste för ett tag sedan, som är riktigt smarrigt :) "Tack för att Du finns"-te från Mique. Det var egentligen en present till pojkvännen, men jag gillade det väldigt mycket...hihi

På tal om att komma ihåg saker, så har lillasyrran börjat kolla på serien Samantha Who (tack vare tips från mig ;) ). Det handlar om Samantha (spelad av Christina Applegate) som vaknar upp efter en olycka med minnesförlust. Hon kommer inte ihåg någonting vilket i hennes fall nog är ganska skönt, för hon var inte världens snällaste...Samtidigt  vill hon ta reda på vem hon är, good or bad? Komik uppstår också i och med att hon inte vet någonting om saker man inte ens tänker på att man vet, som till exempel att inte värma metallföremål i mikrovågsugnen :) Grundstoryn påminner om boken "Mitt nya jag" av Sophie Kinsella, som jag tror jag skrivit om för ett tag sen.Nu ska jag ta det lite lugnt innan det är dags att sova :)