De Mond

Hej på er!

Förhoppningsvis sitter jag nu på flyget till Durban för att vara med på workshops där. Medan jag flyger (läs: toksover på planet) bjuder jag på lite bilder från och info om De Mond :)

De Mond Nature Reserve ligger 26 km sydost om Bredasdorp på den sydvästra Kapkusten. Det tar ungefär 2,5 att köra dit ifrån Kapstaden (har mätt tiden själv ^.^) Naturreservatet ligger vid Heuningnes-flodens mynning (mond=mouth=mynning) mellan kuststäderna Arniston och Struisbaai.

De Mond är afrikaans ifall någon undrar och betyder bokstavligen "munnen" :)

Detta naturreservat har jag och Sofia nu besökt två gånger och det är riktigt fint. Inte så mycket människor där heller så man kan bada i lugn och ro också, eller picknicka eller vad man vill :) Då man kan bada i flodmynningen behöver man heller aldrig oroa sig för stora vågor och så.

För att komma in i reservatet får man kila över denna bro. Det kostar 30 rand (cirka 25 svenska kronor) att gå in.

Utsikt över De Mond. I horistonten kanske ni kan se Atlanten ^.^

Vid lågvatten är stranden hur stor som helst och ofta helt orörd också. Bara våra fotspår man kunde se :D

Här badade vi :)

Table Mountain - Taffelberget

Efter att ha gått uppför Taffelberget längs vägen ni ser på första bilden samt genom ravinen ni ser på andra bilden :) På den fjärde bilden kan ni se Robben Island. Det blåser ofta en del däruppe, så det var bra att ha en fleecetröja med luva. Jag låter bilderna tala for sig själv annars :D

Chapman's Peak

Har en känsla av att denna blogg kommer bli fylld av fantastiska vyer de närmaste dagarna, då det är vad jag har pysslat med de senaste helgerna i rad :) Naturen i Sydafrika är fantastisk!

Cirka 15 kilometer söder om Kapstaden hittar man Chapman's Peak och det är en väldigt fin väg att köra. Vägen går längs kanten. Den lilla staden man kan se längst ned till vänster i bilden (vita prickarna är husen) är Hout Bay. Denna väg är känd som Chapman's Peak Drive och den hackades ut ur berget mellan 1915 och 1922.