Fixat inför julmarknadenHej på er!

Har varit ett par timmar i skolan nu och lagt fram informationsmaterial samt det vi ska sälja. Så imorgon bitti, innan julmarknaden öppnar, är det bara att duka fram fikat :-) Ska hem till mormor nu och äta middag (hungrig!) och sen baka tills imorgon. Så det är nybakat tänkte jag :-)

Hoppas ni har en bra fredag!

På väg och om de sista veckorna på kursen

Hej på er igen!

Sitter på tåget nu till Göteborg. Det är två veckor kvar på kursen nu bara, tiden har gått riktigt fort i år! De sista två veckorna består av att delta i en solidarisk julmarknad (ekologiska, rättvisemärkta, lokalt hantverk och liknande) nu i helgen. Vi ska sälja fina julkort med frön i handdjorda i Sydafrika, pärlbroscher, tvålar och fika. Några i klassen kommer på lördagen vara på Röhsska då 1a december är världsaidsdagen också. Sedan nästa vecka ska det planeras och förberedas inför stödfesten helgen efter det. Dessutom kommer vi ha lite föreläsningar i skolan för att bibehålla intresset för och viljan att arbeta med utvecklingsfrågor i fortsättningen också på något vis. Mest av allt ska jag se till att hinna umgås med mormor samt göra ett bra avslut på kursen! Hoppas snön kommer till Göteborg också, om än lite så piggar det upp :)Vinterkaka

Hej på er!
Glömde lägga upp mitt tips på vinterkaka till advent i tisdags. Kom hem från jobbet, lagade soppa och satte mig i soffan och tog det lugnt för hela slanten :P Men här kommer det! 
Jag bjöd på vinterkaka med bär och grädde till i söndags. Det är helt enkelt en sockerkaka som är vänd upp och ned. Sedan pudrade jag florsocker på och använde mig av strössel i form av snöflingor som dekoration runtomkring :) En enkel, god och snabb vinterkaka! För mig handlar bakning mycket om att variera recept och testa nya kombinationer. Men inte med en massa ovanliga ingredienser, utan för det mesta "vanliga" som man har hemma och så kan man använda de på nytt sätt och lägga till en liten enkel sak som strössel eller en enkel glasyr till exempel på favoritkakan ^.^
Nu måste jag kila iväg till tåget. Nu blir det Göteborg i två veckor framöver. I eftermiddag och kväll ska jag baka till julmarknaden i helgen samt umgås med mormor tänkte jag :)
P.S. Lite extra pigg idag för det var vitt på marken imorse! :P D.S.