Ännu en toppendag!

Kom hem från en dag på stan nyss. Vi tog MRTn och hoppade av vid Bugis för att hitta ett ställde där de skulle ha en massa anime och manga. Pojkvännen ville hitta en manga på japanska så han kan öva inför japanskan i skolan (yyvärr hittade han bara på engelska och kinesiska, men fyndade i alla fall CD-skivor för 5 kronor styck ^^). På vägen dit kommer vi på att vi inte kollat ordentligt på kartan exakt vart vi ska, men vi bestämmer oss för att promenera runt och se vart vi hamnar. Den taktiken fungerade fint för vi hamnade rätt samt upptäckte ännu ett roligt köpcentrum med lite mindre och annorlunda butiker!

Cathay Galleria hette stället och det fanns en del historia bakom det galleriet vilket gjorde det extra kul att hitta dit (fanns ett litet museum där inne som vi kollade in också). Dessutom hittade jag en underbar, stor väckarklocka (ja, jag vet jag har fått dille på väckarklockor, hihi, men de är ju både praktiska och snygga att ha framme hemma ^^) i en affär som sålde en massa roliga prylar samt 50-60-tals prylar och vintage (vilket är riktigt roligt!). Jag är dessutom inte en person som använder ring så ofta men en Audrey Hepburn-ring föll jag för pladask! ;) Höll mig i skinnet och köpte dock bara klockan XD

Under dagen har jag också varit nära att bli indragen i en kampsportslokal (såg i och för sig riktigt kul ut!) för att jag råkade stå utanför den och vänta på Mattias, sett en liten kille med stor inlevelse sjunga karaoke mitt i ett stort köpcentrum, ätit god mat, hittat en stor utomhusmarknad som ska kollas in (var enormt mycket folk där idag, vi hoppas på att det beror på att det är söndag), spanat in en massa serie-anime-och film figurer (bland annat en Yoda-figur i begränsad utgåva för ett antal tusen kronor tillsammans med en R2D2 som var minst lika dyr) och helt enkelt haft det bra! ;)

Blandade bilder från dagen nedan:


Vad har ni haft för er denna helg?

Dags att sova här, natti natti!

MacRitchie Reservoir Park

Igår begav vi oss av till MacRitchie Reservoir Park efter en skön sovmorgon :) Vi hoppade på en buss utanför där vi bor och var framme cirka 45 minuter senare. Vi hade tur med vädret för det var inte strålande sol (risk att man ramlar omkull av värmeslag då) och vi hörde åska på håll, men regnet kom aldrig till oss :) En alldeles underbar dag var det! Vi gick den längsta rundan som var 10 km. lång. Dessutom passade vi på att göra en avstickare till The Tree Top Walk också (kolla klippet nedan). Det var riktigt vackert och när solen sedan började gå ned blev det ännu vackrare! ^^

Det var en hel del människor som var ute och joggade, promenerade och hade picknick i parken framförallt (reservatet bestod mest av stigar och en massa skog så där var det svårare att hitta en picknickplats).

Solen är på väg ned över vattnet och palmerna ^^ Söta apor som plockar löss XD

I parken finns det en del färgglada blommor medan skogen mest består av grön grönska. Vid sidan av reservatet fanns en golfbana, en riktigt fin sådan med utsikt över vattnet. Man kanske ska börja spela golf? Lite bollsinne har jag från fotbollen ju :)

Trädtopparna och vi på The Tree Top Walk  ^^

Vi tog en massa vanliga bilder också, men det var svårt att förmedla höjden framförallt med vanliga bilder så här kommer ett litet klipp:

Alla dessa apor som är så gulliga! En av dem kollade efter att vi filmat extra nyfiket på Mattias och om den lilla filuren hade fått hade han nog klättrat upp på honom ^^

Det kan nog hända att vi åker tillbaka dit någon dag för en picknick! När vi kom hem var vi trötta i benen men glada. Efter en snabbdusch blev det middag för våra magar kurrade ordentligt!

Nu blir det till att hoppa in i duschen för en dag inne i staden i stället! På återseende!

Vi har ju hela helgen på oss!

God morgon!

Sovmorgon är underbart, speciellt när pojkvännen behövt gå upp tidigt flera dagar i rad nu. Skönt att kunna ta det lugnt på morgonen :) Snart blir det frukost och sedan tänkte vi bege oss av till MacRitchie Reservoir för att promenera. Får kompensera för att jag tog sovmorgon från fotbollsträningen ^^

Ska bli skönt att komma ut och röra på sig. Alldeles för länge sedan sist (när vi var i regnskogen). MacRitchie är en av Singapores nationalparker och vem vet, vi kanske får syn på Vanda Miss Joaquim som är Singapores nationalblomma  :)
Någon som vet om Sverige har en nationalblomma? Landskapsblommorna känner jag bara till...

Hoppas att ni också har hela helgen på er att hitta på något roligt!