Tisdagskväll i augusti

Hej på er!
 
Nu börjar hösten knacka på dörren i form av regnsmatter mot fönsterrutor och lite kyligare vindar. Och som vanligt såhär i augusti går tiden superfort, först känns det som om att det är sommar och helt plötsligt är den på väg bort ^.^
 
Sedan förra veckan har jag knaprat på jordnötskakor, hälsat på mamma och mormor på landet, haft besök av lillasyrran från Irland, haft besök av fina Åsa, bakat apelsinkladdkaka, planerat inför hösten (hoppas få ett spikat jobbschema snart och boka in resor!), tränat och pysslat här hemma. 
 
Hur har ni haft det?
 

Chokladdoppade jordnötskakor

Hej på er!
 
Här kommer ett superenkelt recept, speciellt för den som gillar jordnötter och choklad :)
 
 
Ingredienser till cirka 18 kakor:
 
150g jordnötssmör (jag använde dock en eko-variant med 99,3% jordnötter i, så de fick mycket smak av jordnötter)
150g strösocker
0.5 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
50 gram mjölkchoklad att doppa kakorna i
 
Blanda samman alla ingredienserna. Enklast är att börja med jordnötssmöret och sockret. Rulla sedan degen till små bollar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. In i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 7 minuter, jag gillar lite segare kakor så tog ut de så fort de fått lite färg på kanterna bara. Låt kakorna svalna.
 
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa sedan kakorna i chokladen, ställ in dem i kylen så stelnar chokladen snabbare. 
 
Avnjuts sedan med ett kallt glas mjölk! :P Dessa kakor blir jordnötiga, söta och sega. 
 
Ni kan även skippa att doppa i chokladen och servera jordnötskakorna som de är.