Sommarlovskänslor

Hej på er!
 
Har jobbat på en hel del denna vecka, varit i skolan samt ätit middag med vänner igår kväll som är på besök från Singapore (ett annat par än de som var här förra veckan xD) och snart får jag mitt sommarschema också för resten av sommaren. Hoppas på mycket jobb i sommar inför hösten och sparande ^.^ Men lite ledighet har vi planerat in också och de riktiga sommarkänslorna börjar smyga sig på ordentligt!
 
Speciellt idag när det är riktigt sommarväder och vi ska ha avslutning på läxhjälpsjobbet innan eleverna slutar för sommaren. Avslutning med lite mat och tårta tillsammans ^.^ Dessutom blir det Gröna Lund tillsammans nästa vecka med andra läxhjälpsgrupper :P
Får en att tänka på när man själv hade skolavslutning och åt jordgubbstårta när man kom hem efteråt på altanen eller i trädgården (tradition för mig och min lillasyster) :)
 
Nu ska jag packa in maten i kylen, laga lite soppa till lunch och sedan byta om till långklänning innan jag åker iväg! 
 
Hoppas ni också börjat få sommarkänslor!
 

Kortweekend i Roslagen och "hemtrakterna"

Hej på er!

Sitter just nu på bussen på väg hem från en kortweeknd i Roslagen. Har hälsat på mamma samt vänner. Igår kväll bjöds pojkvännen och jag på smarrig middag och jordgubbar till efterrätt. Sedan åkte vi till en kompis för att ha filmkväll. Trevligt om än en läskig film ^.^

Vi kom hem sent så det blev en sovmorgon idag. Sedan promenerade vi ned med mamma och hennes sambo till centrumet för att se vad som har hänt sedan sist vi var här. Vi har nämligen inte varit där sedan vi flyttade därifrån för cirka 7 månader sen. Dessutom var ju jag inte hemma så mycket under början av förra året heller (Göteborg och Sydafrika). Mycket nytt byggande, nya affärer och fina nya grönområden.

Sedan blev det dags för en smarrig sen lunch/tidig middag innan vi promenerade lite till och avslutade med fika hemma hos mamma.

Har vuxit upp på landet och en mindre stad, så känner att den delen saknar jag lite. Däremot är det skönt att inte behöva pendla så långt. Hoppas hinna med besök i sommar också, en årstid som verkligen kommer till sin rätt i Roslagen :-)

Lite bilder från dagen:Blommor och sightseeing

Hej på er!

Jag har haft fullt upp med besök bland annat fram tills igår. Vänner som bott hos oss och genomfört en hel del sightseeing i Stockholm :-)

Idag är det jobb som gäller hela dagen, men tänkte kika in här och säga hej i alla fall!

Oavsett vart jag sightseear (stavning på det?) tar jag alltid kort på blommor, även när jag gör det på hemmaplan tydligen :-P Så bjuder på ett härligt Magnolia-träd (det är vad en annan amerikansk turist sa att det var)!

Dessutom skulle jag också tipsa om att gå på gratis guidad tur i Stockholm. Gjort samma sak i andra städer så kul att höra vad som berättas om Sverige och Stockholm :-)