Det blir till att packa ned fotbollsskorna också, yes!

Hej hopp!

Nu har jag pluggat på, suttit i telefonkö och varit vuxen och kollat igenom försäkringsvillkor, avtal och allmänt förberett inför resan. Man tjänar verkligen på att ringa runt, kolla upp saker och jämföra ;)

Fick också svar från lagkaptenen i skolans fotbollslag att det är fritt fram att träna med dem!
Jag växte praktiskt taget upp med fotbollen ända från 6 års ålder till efter gymnasiet (undrar hur många gånger pappa skjutsat mig till träningar och matcher, hur många mil som tillryggalagts, hur många träningar man genomfört, hur många gånger man sparkat på den där bollen för att förbättra tillslaget, hur många människor man lärt känna och hur många gånger mamma hejat på fel lag, haha, okej det hände faktiskt bara en gång men jag kommer inte att glömma det =D ). Så därför finns det en fotbollsplan i miniatyr i mitt hjärta ^^

Många av er kanske trott att jag glömt bort fotbollen då en stor del av mitt liv just nu läggs på studierna, men det stämmer inte alls. Jag känner fortfarande saknad på vårkanten när man känner gräslukten och minns känslan av att ta på sig grässkorna och få köra första träningen på gräs efter en försäsong bestående av grus, känslan av att slå en perfekt passning, göra en perfekt mottagning....Listan kan göras lång, jag blir ju alldeles nostalgisk nu ^^

Nostalgin och gruset kan jag i alla fall snart lämna bakom mig för om lite mer än en månad är jag i Singapore med möjlighet att få träna fotboll i skolan igen samt göra det i ca. 30 graders värme i januari ;) Wohooo :)

Nu är jag sorgsen i hjärtat

Plugg och pysslande hela dagen, men det är inte plugget som gör mig sorgsen. Utan istället om folkomröstningen i Schweiz som genomfördes igår där en majoritet röstade för ett minaretförbud (förbud att bygga fler).


Det Schweiziska folkpartiet har hävdat att minareter symboliserar en islamisering av samhället, och i sin kampanj har partiet använt affischer med en burkaklädd kvinna framför en schweizisk flagga, prydd med minareter som liknar kryssningsrobotar (källa DN).

Kolla även in TV-programmet Existens (går att se på SVT Play här) som sändes torsdagen den 26:e november. Där berättar exempelvis islamologen Jan Hjärpe att minareter kom till som en influens av kristna kyrktorn.

Det tragiska är att man drar alla över en och samma kam baserat på vad en del människor gör i religionens namn. Inser man inte att om man ser på kristendom på samma sak, hur många hemskheter är inte du eller jag skyldiga till som räknas som kristna? Vad har inte genomförts i kristendomens namn?

Det är skillnad på religionen i sig och att det finns en del som genomför hemskheter i dess namn. Om du ärligt frågar dig själv: vad kan du egentligen om islam som religion? Vad den står för etc.? Du kan även ställa dig frågan när det kommer till alla andra religioner, stora som små.

Jag erkänner att jag absolut inte vet allt om vad alla religioner innebär, men jag tänker inte döma varken de miljarder religiösa människor i världen som finns eller deras tro rakt av bara sådär!

Kolla även in TV-serien Vita Huset (The West Wing) och avsnittet Isaac and Ishmael (säsong 3 avsnitt 1) som skrevs och visades strax efter 11:e september 2001. Avsnittet följer inte tidslinjen i serien utan går jättebra att se fristående!

"Islamic extremists is to islamic as ________ is to christianity" (kolla in avsnittet jag nämnde ovan så förstår ni)

Full rulle hela helgen

Gårdagen började med att jag och pojkvännen yrade runt i Nacka för att hitta till rätt hus. Vi åkte lite långt med bussen och fick hoppa av för att komma tillbaka XD Sedan besteg vi ett berg, innan vi var framme. Haha, kanske överdriver lite, men det tog sin tid :) Väl framme bjöds det på glögg, pepperkakor och annat gott. Middagen var också smarrig och lägenheten stor och fin. Börjar känna att allt jämfört med vår lägenhet känns stort vilket är bra för när vi väl flyttar till större kommer det kännas som en herrgård, haha :) Trevligt sällskap och en trevlig eftermiddag helt enkelt :) Vid halv åtta begav vi oss till Hovet där det var dags för Takida-konsert.

Jag och pojkvännen redo med öronproppar. Pojkvännens kompis som följde med var orutinerad och trodde man kunde klara sig utan, men han fick ge med sig efter ett tag och köpa han också.


Så här såg det ut när konserten började! De spelade in en live-DVD igår kväll också. Anar att många som var där kommer köpa den :) Konserten var bra. När det kommer till rock-konserter handlar det mer om musiken och låtarna än om show (jämfört med till exempel Pink, Rihanna och Alicia Keys). Inte för att det var tråkigt och att de bara stod och knäppte på strängarna. Jag tror ni förstår vad jag menar ^^

Efter konserten åkte vi till pojkvännens mamma för att sova över där. Fick te och mackor innan vi båda toksomnade. Creme Bonjour med gräslok är ju riktigt gott upptäckte jag igår kväll för er som är intresserade... :)

Imorse bjöds det på söndagsfrukost på balkongen.


Utsikten mot vattnet.


Här ser man solen och den blå himmelen över husen. Också utsikt från balkongen, mysigt!


Vi promenerade efter frukosten (och efter att jag försökt skynda att duscha och göra mig iordning) till Peter som flyttade in i sin lägenhet i Bromma för några veckor sedan. Jag kikar på utsikten från en bro med solen i ansiktet :)


Pastagratäng med kyckling och skinka samt sallad och baguette bjöds det på till lunch. Riktigt gott!


Blommor ifrån oss till Peter och hans nya lägenhet. Blommor är verkligen något som höjer ens humör :) Peters lägenhet var också fin och kändes också väldigt stor även om det "bara" skiljer 9 kvm ifrån den vi bor i nu.


Till sist glass med chokladsås och maränger. Nästan som marängsviss (hur det nu stavas) :)

Nu är vi hemma igen. Måste erkänna att vi är lite söndagssega, men pojkvännen kämpar på med plugg och jag tänkte plocka lite här hemma innan jag slappnar av helt. Kanske ta lite te och macka...?

Vad har ni gjort denna helg?