Kurorten Mösseberg

Här kommer en recension av Kurorten Mösseberg som ligger i Falköping. 
 
I slutet av en korridor fanns två dörrar.
 
 Vi huserade en natt i rum 302.
 
 
 
Rummet var helt OK, det är en gammal byggnad till stor del så inredningen var lite lantlig och gammeldags. Man betalar inte för superlyxen och modernt inredda rum, utan mer känslan och så spat såklart. Detta var ett av de rummen i hotellet, det finns även en parkvillan med rum.
 
Badrock och tofflor får man på rummet.
 
En uppvärmd bassäng. Jag tyckte det var himla avkopplande att flyta runt här, speciellt då det var så lite folk där när vi var där (en söndag till måndag). Låg helt själv i poolen och flöt ^.^
 
Det finns även en jacuzzi med ännu varmare vatten, en aromabastu, vanlig bastu och ett relaxrum med tidningar och liggstolar. Gym finns också att tillgå. När det är fint väder ute kan man ju även promenera uppför Mösseberget, i parken och annat. 
 
Sammanfattningsvis:
+ spat. Också bra priser (speciellt jämfört med Stockholmspriser) om man vill ha en spadag och inte bo på hotellet. 
+ charmiga allutrymmen
+ fin natur runtomkring
+ gymmet, flera maskiner och bra med utrymme
+ hotellfrukosten. Serverades i en fin matsal (där man även kan äta middag och lunch om man vill), bjöd på en hel del val och möjlighet att grädda sina egna våfflor.
 
- enkelsängar i ett dubbelrum (speciellt för par kanske)
- lite kallt på rummet
- dusch som tog lite tid på sig att bli varm på rummet (dock duschar nog de flesta mest i spat)
 
Budgetlyxtips! 
Om man inte vill lägga så mycket på själva boendet så kommer här ett supertips! Bo på vandrarhemmet som ligger i parken precis vid hotellet. Sedan kan man ändå äta hotellfrukosten för cirka 80 kronor (senast jag kollade) samt dagspaa för 195 kronor på vardagar och 245 på helger. Jag bodde på vandrarhemmet förra gången jag var i Falköping och det kan jag också rekommendera.
 
Brunch serveras också på söndagar fram till 25 maj för 195 kronor på hotellet.

Konsertkväll

Hej på er!
 
Nu väntar jag på att min kopp te ska bli klar så jag kan värma mig lite, är lite frussen idag i gråvädret. Sedan ska jag byta om och iväg. Pojkvännen och jag ska nämligen på konsert ikväll :D 
 
Medan vi är iväg dyker en recension upp på hotellet vi bodde på i veckan, så kolla in det! Rent allmänt tänker jag fortsätta med recensioner av ställen vi besöker, filmer, böcker och annat. Det blir både tips och annat i samband med det då plus att det passar sig ju bra i denna blogg som handlar om allt jag tycker om och gör ^.^
 
Kom gärna med förslag på andra saker ni tycker saknas/är för mycket av eller liknande här i bloggen.
 
Lite på samma tema som Gravity-filmen kommer kvällens konsert ikväll vara inspirerad av rymden. Med och av Sarah Brightman! 
 
 

Måndagstisdag och helgen

Hej på er!
 
Precis lagat klart en sen middag efter lite kvällsjobb och ska börja göra mig redo för sängen. Krypa ner under täcket, längtar jag efter ^.^ Denna tisdag har känts som en måndag, så varit lite seg. 
 
Däremot innebär det ju att det redan är onsdag imorgon! :) 
 
Så innan lillördagen kommer och nästa helg knackar på dörren kommer lite fler bilder från helgen som var.
Vi besökte som sagt en vän till oss, Sofia, som bor i Falköping. Jag hade varit där en gång innan medan det var första gången för pojkvännen. Helgen bjöd på massa trevlig umgänge med Sofia, bio, bowling, god mat och spaande! :D
 
 
Ett ställe jag vill tipsa om, speciellt om man gillar ost, marmelader, kex och sådant, är Osterian som drivs av Falbygdens ost. Det är en butik (se nedan) full med massa olika ostar och godsaker. Dessutom har de en ost- och delikatessbuffé där man kan plocka på sig en massa gott (se första bilden). 
 
De hade dessutom redan börjat med påskmarknad med både skyltning och annat. Enligt utsago från Sofia kommer det busslaster med folk dit, även om det inte varit knökfullt just när jag varit där, men ett populärt ställe kan man säga. Dessumot var det ganska lugnt där i söndags när vi åt vid 13.30-tiden (runt en viss OS-match).