Marängbakelser med limegrädde och banan

Nu ska vi strax kura ihop oss i soffan ett par timmar och kolla på Harry Potter. Vi är nog de enda som inte sett allra sista filmen än :O Bjuder först på receptet till mina marängbakelser som jag uppfann idag :) Återkommer imorgon också om hur de smakade, men de ser och luktar gott iaf ;)

Invigde mina fina, gula skålar också som jag fyndade igår! :)


När jag tog ut marängbottnarna blev jag först lite nervös då de var alltför höga. Skulle bli svårt att lägga någon topping på dem, men de sjönk ihop ganska snart ^.^ Till höger ser ni det färdiga resultatet! :D

Ingredienser till 8 stycken: (mina formar är 9 cm i diameter)

Marängbotten:
6 st äggvitor
3 dl socker

Limegrädden:
1 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
1,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 lime, rivet skal och saft

+1 banan
och lite choklad att riva över som topping (här man kan ju toppa med annat också!) :)

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vispa sedan i sockret. Klicka sedan ned cirka 3 matskedar av smeten i varje form och grädda de mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Marängerna är klara när de har fått en gyllenbrunfärg uppe på och fortfarande är sega i mitten.

Under tiden vispar ni ihop äggulorna med florsockret och vaniljsockret. Riv skalet och ha i limesaften. Vispa grädden och blanda sedan ihop allt. Skala och skär en banan i bitar.

Lägg sedan 2 bananskivor på varje bakelse och lägg sedan på limegrädden uppe på. Riv lite choklad på ett rivjärn och toppa bakelserna :)
Klart!

Servera på en gång eller låt de stå i kylen tills en stund innan så att grädden hålls kyld och inte blir för lös (limesaften speciellt gör grädden mindre fast än annars).

Släng-inte-tips! Då marängbottnarna behöver 6 äggvitor och limegrädden bara 3 st äggulor kan ni göra en dubbel sats av limegrädden (så det blir samma antal äggvitor och äggulor) och servera den till pannkakor/våfflor dagen därpå :)
6 st äggula
3 dl florsocker
4 dl vispgrädde
2 st lime, rivet skal och saft