Torsdag förmiddag

Hej allihopa!

Nu har jag yrat lite fram och tillbaka på förmiddagen. Möte först med den lokala koordinatorn (som jag också reste med  i helgen och kommer att resa med när jag genomför studien) och sedan begav jag mig till köpcentrumet för att hämta ut pengar. Hyran ska betalas idag, sista dagen i mars månad ju! Efter det åt jag lunch med koordinatorn och hans fru på en restaurang som hette Dona Chica. Mycket god mat och en sak som jag verkligen gillar här är att många ställen har fräsch och god självservice. Man plockar på sig vad man vill ha och sedan vägs maten och så betalar man beroende på hur mycket man tagit för sig. Det känns ju smartare än alla gånger man får enorma portioner och slänger hälften (jag röstar för doggiebags i Sverige av den anledningen, sparar på miljön och pengarna!).

På mataffären fick jag en fråga av kassören om jag var tysk eller svensk. Undrar vad det är som avslöjar mig, blå ögon, ljust hår eller blekheten? xD Det mest positiva med detta är att jag verkligen har börjat förstå mer och mer av när människor också pratar portugisiska och inte bara när jag läser det :)

Än så länge har ingen dykt upp som ska börja med golvet, men om de kommer senare under dagen går jag tillbaka till kontoret för plugg där istället. En perfekt 5 minuters promenad dit är det härifrån :)

Jag pratar om att jag är ute och går på dagarna till affären, kontoret och så. Ovan ser ni en utzoomad karta som visar vart jag bor någonstans (stadsdelen heter Benfica). Som ni ser är Fortaleza en ganska stor stad och jag bor mitt i smeten på en gata som heter Avenida de Universidade. Det är mycket studenter omkring då ett av universiteten har ett av sina campus där. Det är en bit ifrån stranden, vilket kanske är bra för mina studier men såklart också lite tråkigt. Dock tror jag att om jag fortsätter plugga på så bra som jag har gjort, att jag har tid över för stranden också ;) Många av er kanske tror att jag glassar runt på den brasilianska stranden hela dagarna, men jag skulle nog säga att jag istället lever mer som en brasiliansk student i staden :)

Golv-torsdag

God morgon!

Jag ska strax iväg för att träffa en av de lokala koordinatörerna för att diskutera min nya inriktning och frågeformuläret jag ska skapa. Sedan blir det till att gå till affären och handla mat och så. Det ska läggas golv i lägenheten idag, så det blir nog sedan till att hålla till på organisationens kontor för att arbeta under dagen. Igår fick jag mycket gjort och hoppas på det idag med! Runt den 15 april, om allt går som det ska, är det tänkt att jag ska åka iväg till landsbygden för att genomföra alla intervjuer/frågor under ett par dagar *håller tummarna* Innan dess tänkte jag köra på så att jag får lite fritid också :) Det är ju snart helg också!

Nu måste jag kila!
På återhörande!

Deo-tips!

Idag sitter jag och läser en massa artiklar som referenser till min nya inriktning. Mycket intressant läsning, men också väldigt tekniskt som förklarar metodiken, statistiken och så vidare. Matnyttigt i alla fall! :) Gjorde en lista på saker att få gjort, så hoppas på att kryssa av så mycket som möjligt på den. Började med läsandet för att det tar längst tid samt lägger en grund för annat jag behöver göra.

Annars tänkte jag tipsa om en deodorant jag gillar, speciellt utformningen. Innan jag skulle åka iväg laddade jag såklart upp med "bra att ha"-grejer från apoteket och så. Var iväg med mamma och gjorde lite ärenden och inne på H&M hade de just då kosmetik-kampanj och den deodorant jag brukar använda kostade endast 19:50 (till skillnad från cirka 35 kronor annars). Fick då tips om att prova "stick-varianten" av deodoranten istället och det gjorde jag.

Now I will never go back xD

Det behöver ju inte vara samma märke som jag använder, men prova gärna "stick-varianten" istället för roll on :) Man slipper vänta på att deodoranten ska torka och jag upplever den som drygare också.