Torsdag förmiddag

Hej allihopa!

Nu har jag yrat lite fram och tillbaka på förmiddagen. Möte först med den lokala koordinatorn (som jag också reste med  i helgen och kommer att resa med när jag genomför studien) och sedan begav jag mig till köpcentrumet för att hämta ut pengar. Hyran ska betalas idag, sista dagen i mars månad ju! Efter det åt jag lunch med koordinatorn och hans fru på en restaurang som hette Dona Chica. Mycket god mat och en sak som jag verkligen gillar här är att många ställen har fräsch och god självservice. Man plockar på sig vad man vill ha och sedan vägs maten och så betalar man beroende på hur mycket man tagit för sig. Det känns ju smartare än alla gånger man får enorma portioner och slänger hälften (jag röstar för doggiebags i Sverige av den anledningen, sparar på miljön och pengarna!).

På mataffären fick jag en fråga av kassören om jag var tysk eller svensk. Undrar vad det är som avslöjar mig, blå ögon, ljust hår eller blekheten? xD Det mest positiva med detta är att jag verkligen har börjat förstå mer och mer av när människor också pratar portugisiska och inte bara när jag läser det :)

Än så länge har ingen dykt upp som ska börja med golvet, men om de kommer senare under dagen går jag tillbaka till kontoret för plugg där istället. En perfekt 5 minuters promenad dit är det härifrån :)

Jag pratar om att jag är ute och går på dagarna till affären, kontoret och så. Ovan ser ni en utzoomad karta som visar vart jag bor någonstans (stadsdelen heter Benfica). Som ni ser är Fortaleza en ganska stor stad och jag bor mitt i smeten på en gata som heter Avenida de Universidade. Det är mycket studenter omkring då ett av universiteten har ett av sina campus där. Det är en bit ifrån stranden, vilket kanske är bra för mina studier men såklart också lite tråkigt. Dock tror jag att om jag fortsätter plugga på så bra som jag har gjort, att jag har tid över för stranden också ;) Många av er kanske tror att jag glassar runt på den brasilianska stranden hela dagarna, men jag skulle nog säga att jag istället lever mer som en brasiliansk student i staden :)