Klassiska chokladbollar

Hej på er!

Har varit seg idag, men fått lite gjort i alla fall, och nu står maten och väntar på att pojkvännen ska komma hem :) Då blir det måndagsmyskväll ^.^ Denna vecka tänker vi nog ha det extra bra innan jag börjar plugga i Göteborg och inte kommer vara hemma lika mycket.

Ibland brukar jag, för att komma igång, baka lite för att göra något roligt och det är dessutom väldigt avkopplande (förutom roligt och gott!) ;) Det blev därför chokladbollar, eller pärlbollar, för jag är inte så förtjust i varianten med kokosflingor utanpå :P Och (oavsett topping antar jag ;) ) så går det fort att göra och funkar mycket bra att frysa in :)



Ingredienser till cirka 15 stycken:

50 gram rumstempererat smör
0,75 dl socker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
2 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker eller strössel till garnering

Låt smöret bli rumstempererat och blanda sedan ihop alla ingredienserna till en tjock smet. Ta fram en djup tallrik och fyll med pärlsocker och en annan för att lägga de färdiga bollarna på. Rulla smeten till små bollar och rulla runt de i pärlsockret. Ställ i kylen en liten stund innan servering eller frys in och plocka fram när ni blir sugna :)