Spara mat-tips inför resa

Hej på er!

Det har varit full rulle hela dagen. En lång skogspromenad med mamma, trevligt och skönt att gå ut och gå :) Sedan gjorde jag styrkeövningar, har väntat i 3 dagar för att undvika den värsta träningsvärken när xD Nu är packandet strax klart och jag har proppat frysen med mat och matlådor.

Mina tips för att spara mat inför resa när man ska vara borta några dagar eller längre.

*Om man har planerat resan en längre tid innan kan man en tid innan börja äta ur kylen och se till att använda det man har hemma.

*Om man åker iväg spontant är det bästa tipset att frysa in mat och tänka över hur du kan använda det senare.

En lite suddig bild på bruna bananer från vårt köksbord.


Sortera ut vad du verkligen har i kylen och i fruktskålen. Frukt och grönskaer går att frysa in. Bruna bananer (även om man inte ska resa bort, men inte är så sugen på att äta de på en gång) kan man skära i skivor och frysa in. Perfekt att använda till smoothies sen! Paprikan vi hade hemma fryser jag också in för att använda i matlagningen sedan, i köttfärssås till exempel. Apelsinerna pressades till juice som får följa med i en flaska, perfekt som matsäck på tåget till exempel. Det ni inte kan frysa in eller hinner äta upp; ge det till nära och kära eller varför inte grannen? Hellre det än att slänga mat i soptunnan, både för miljön och plånbokens skull.

 

Jag hade även en ananas och creme fraiche i kylen. Av det gjorde jag en ananaspaj av ett recept jag hittade efter en enkel sökning internet. It was like it was meant to be ;) Sedan är det bara att lägga i en burk och frysa in. Då har man efterrätt att äta på när man kommer hem också :) En paj med frukt och bär i är ett bra sätt att ta vara på frukt och bär och enkelt att frysa in.

Nu måste jag packa ned datorn och kila iväg!
Hej så länge!

Spontan långhelg i Norrland

Hej på er!

Tisdag morgon och jag har lite att pyssla med för tidigt imorgon bitti åker pojkvännen och jag iväg till de norrländska skogarna. Vi kommer att exjobba, jobba och plugga en hel del under sommaren och det blir få chanser till flera lediga dagar i rad tillsammans, så därför bestämde vi oss för att ta vara på den kommande långhelgen. Nu till helgen ska vi åka till stugan i Norrland och hälsa på min pappa. Det blir nog väldigt fridfullt vid sjön :) På vägen hem tänkte vi hälsa på pojkvännens pappa också.
Det ska bli roligt med en spontanresa! Vi var inne på att åka till Göteborg, men då det är lättare att åka dit med tåg, ville vi åka till Norrland istället när min pappa är där och som tur var också kan vi säga hej till pojkvännens pappa på vägen hem trots att vi bestämde detta spontant och nära inpå avresan ^.^

Jag kommer ha med mig datorn för att kunna skriva lite på min uppsats, så hoppas på något blogg-inlägg också om internet fungerar.

Nu ska jag fixa med disk och mat som ska frysas in (tömma kylen och så) i en timme. Sedan blir det skogspromenad med mamma! :) Återkommer senare med tips om hur man kan ta vara på maten när man åker iväg, speciellt om man bestämmer det någon dag innan man ska åka :)

De norra delarna av Sverige ser ni ovan. Jag har satt ett kryss ungefär där vi kommer att befinna oss när vi är i stugan och ringat in Kramfors där pojkvännen pappa bor.

Kattkramar och lite pepp till er också!

Hej på er!

Klockan har redan hunnit bli över 22.00 så det blir nog till att hoppa i säng snart. Har fått lite plugg gjort på eftermiddagen och kvällen efter en segstartad morgon (skönt med promenad i alla fall trots regnet xD).

Fick en kommentar om att jag tycks jobba och/eller plugga varje dag och att det är starkt. Tack! :) Mer pepp till er, varandra och sig själv!

Självklart känner man inte alltid för att göra de måsten man har (både små och stora måsten), men jag försöker fokusera på det bra som det också innebär (i detta fall: jobb=inkomst, erfarenhet, omväxlande och arbete med människor samt skola=kunskap och investering i mig själv och framtiden då planen och förhoppningen är att det leder till drömjobbet). Att tillåta sig själv ha "dåliga" dagar också behövs. Utan dem uppskattar man inte de chanser jobbande och pluggande kan ge samt att återhämtning innebär mer energi att ge senare.

Nu kom jag av mig lite, detta inlägg skulle mest handla om att bjuda på detta på detta gulliga klipp, kattkramar till er :)

De där små viftande tassarna är sötast tycker jag och så kattmammans bestämda och mysiga kram ^.^