Inspirerande miljö

Hej på er!

De senaste dagarna har jag varit på en konferens som anordnades av FES (Fredrich Ebert Stiftung) och MISTRA (Mapungubwe Institute for Strategic Reflection). Organisationen jag praktiserar hos hade fått en inbjudan och då jag har ett stort intresse för utveckling samt en bakgrund av studier i det erbjöds jag att följa med.Bakgrunden till konferensen är att det i juni i år kommer att hållas en konferens i Rio de Janeiro om just detta ämne, nämligen Rio+20 FN:s konferens om hållbar utveckling.

För mig var det jätteroligt att få vara med på denna konferens och bli inspirerad! Jag försökte också nätverka för egen del med tanke på att jag funderar på hur jag vill arbeta med utvecklingsfrågor i framtiden. Världen är också liten ibland, träffade bland annat 2 professorer som var gifta med svenskor och en som besökt Sverige. Att få möjligheten att diskutera saker med dem bara sådär var roligt :D

Annars har jag lite internet-strul då det krånglar med att få det att fungera på min bärbara som jag misstänker har gjort någon konstig uppdatering vilket krockar med det mobila internet som ska installeras.

Jag hoppas att ni har det så bra så länge! Själv har jag svårt att förstå att jag bara varuit här i 1,5 vecka:P

Aka tag

Hej pa er!

Jag tycker om att aka tag generellt och att aka tag utomlands kan manga ganger bli ett aventyr ;) Bade for att man aker mot nagot samtidigt som mycket kan handa pa resan ocksa. Igar begav Sofia och jag oss till Simon's Town med taget. Det var en helt fantastisk stracka att aka med taget dit och pa vagen hem blev det ett aventyr da vi fick hoppa pa halvt om halvt i farten i konduktorens vagn och sedan sitta i en vagn som hade en dorr som inte gick att stanga och hoppade av pa fel station. Men trevligt var det :D

Sedan kollade vi ocksa pa pingviner och strosade runt i det fina vadret. Mer bilder pa det kommer senare :)Bilder tagna ifran taget. Fran stationen Muizenberg till Simon's Town gar taget precis langs vattnet :)

Planeringsmöte och snart dags att promenera i solen

Hej på er!

Nu har jag haft ett möte på praktikplatsen och gjort en översiktlig plan inför tiden här. Det känns bra :) Så har jag koll på när jag kan vara ledig, vad de vill att jag ska göra, vad de förväntar sig och vad jag kan göra. Lovar berätta mer om det snart!

Om en liten stund ska Sofia och jag promenera tillbaka till huset, kika in på ett gym i närheten (hoppas på att de har roliga klasser att gå på) samt handla lite mat.

Känns som en bra dag idag med ^.^

Från promenaden i Company's Garden i söndags.