Superenkla linsburgare

Foto: lillasyster Lisa, när hon lagade en variant på detta recept hemma hos sig. 
 
Cirka 10 burgare
 
4 dl (okokta) linser
1 burk champinjoner
3-4 ägg
salt
peppar
kryddor som du gillar (svartpeppar, chilipulver, paprikapulver och pizzakryddor)
ströbröd
 
Börja med att koka linserna. Under tiden kan ni skära champinjonerna i små bitar. Linserna ska sedan i princip kokas sönder. Häll sedan bort vattnet och mosa de sedan med en "potatismos-mosare" eller annat som ni har hemma. Tillsätt äggen, kryddorna, champinjonerna och ströbrödet. Arbeta samman till en deg som håller ihop och forma burgare (eller bullar om så önskas). Stek sedan i stekpannan på mellanvärme tills båda sidorna fått fin stekyta.
Klart! :)
 
Servera burgarna som hamburgare med grönsaker och bröd eller till potatismos. 
 
Tips! Det gör inget om det blir linsburgare över! De är också väldigt goda att dela upp och lägga i tortillabröd. Fyll de sedan med smarriga grejer som lök, salsasås, ost, färskost och andra grönsaker. Rulla ihop tortillabröden till rullar och toppa med lite mer ost. In i ugnen tills osten smält och så har ni smarriga enchiladas också :D 
 

Kommentera här: