Äppelmuffins


 
Ingredienser till cirka 12 muffins
 
1 äpple
50 gram rumstempererat smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller vatten
2 tsk vaniljsocker
kanel 
socker
 
Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat. Under tiden kan ni skala äpplet och dela i små bitar. Vispa sedan ihop smöret (ej smält) med sockret. Tillsätt sedan äggen, mjölet, mjölken, vaniljsockret och bakpulvret en ingrediens i taget och rör om. Jag använde min elvisp så går det enklare och fortare. Häll sedan upp smeten i muffinsformar, fyll de ungefär till hälften. Ta äppelbitarna och lägg ner de i muffinsformarna. Toppa sedan med kanel och socker. In i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 10-15 minuter (beroende på ugn).
 
Ett glas kall mjölk eller en kopp te/kaffe till och sedan är det bara att njuta! 
 
Tips! Om ni vill göra en nyttigare variant som också funkar bra som mellanmål, ska ni kolla in mina superenkla äppel-och morotsmuffins :)

Kommentera här: