Morots- och äppelmuffins med kanel


Ingredienser till cirka 8 stycken:
1 morot
1 äpple
2,5 dl fullkornsmjöl, rågmjöl eller dinkelmjöl (jag använde det sista)
1 ägg
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
Man kan även ha i någon tesked vaniljsocker om man vill ha det lite sötare, men utan går också bra. Jag bakade utan och kanelen tillsammans med äpplena och ett glas mjölk till är inte helt fel ;)
Skär äpplet i små bitar och riv moroten grovt. Vispa ägget och ha i äppel- och morotsbitarna. Tillsätt därefter de resterande ingredienserna och rör om ordentligt. Fyll sedan muffinsformarna och ställ in dem mitt i ugnen på 200 grader. När inget fastnar på stickan är de klara, tar cirka 10 minuter beroende på ugn.
Att äta muffins till frukost är vardagslyx! Äter man det efter att man ätit upp det man annars brukar äta till frukost blir det lite som "frukost-efterrätt" ;)