Vegansk äppelkaka
Före och efter gräddning!
Ingredienser till 1 kaka:
Kakan:
5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin
Topping:
kanel
socker
1-2 äpplen
Smält smöret i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt margarinet och blanda om ordentligt. Här ser ni att det liknar en "vanlig" sockerkaka väldigt mycket. Det enda som tas bort är äggen egentligen, att margarinet är mjölkfritt och att proportionerna är lite annorlunda.
Smörj en kakform (gärna en med avtagsbar kant) och häll sedan i smeten. Skala och skär äpplena i "båtar" och lägg de uppe på smeten. De kommer åka ner lite under gräddningen och det är som det ska :) Toppa sedan med kanel och socker.
Grädda sedan i nedersta delen av ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter. Kakan är klar när inget fastnar på stickan :)
Åh vad gott! Jag är så himla dålig på att baka men det här måste jag bara göra själv!