Sojafärssås med zucchini

 
Cirka 4 portioner sojafärssås
 
250 gram sojafärs
2-3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
0,5-1 zucchini (beroende på hur mycket man gillar zucchini, tillför tuggmotstånd)
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
salt 
peppar
oregano
chilipulver
grillkryddsblandning
olja/smör att steka i
Spaghetti eller pasta som tillbehör som ni kokar samtidigt.
 
 
Häll i oljan i stekpannan och sätt på medelhög värme. Skala och pressa vitlöken. Skala och hacka löken. Stek i stekpannan en stund. Skiva zucchinin och gör små tärningar. Lägg ned tillsammans med löken. Tillsätt sedan sojafärsen (går bra att ta direkt från frysen) och rör om. Krydda med salt och peppar. Låt sojafärsen stekas igenom. Ha därefter i de krossade tomaterna och tomatpurén. Krydda sedan och smaka av. Självklart kan ni ju ta bort eller lägga till kryddor ni gillar.
 
Tips! Märket Anamma säljer nu fryst sojafärs i 1 kilos förpackningar. Man behöver dessutom inte tina sojafärs till skillnad från köttfärs, så då är det extra smidigt att ladda upp med en större förpackning i frysen :)
 

Kommentera här: