Smarrig citronkaka med glasyr

Detta recept är påhittat utifrån en vanlig sockerkaka, men jag ville göra den mer festlig samt fortsatt enkel att göra.
 
 
Citronkaka med glasyr, 1 kaka. 
 
Kakan
150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl citronsaft (kan bytas ut mot vatten om man inte vill ha citronsmak)
 
Glasyren
50 gram smält smör
2 dl florsocker
(använd mer florsocker om ni vill ha ännu mer glasyr samt lite vatten vareftersom 
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och därefter citronsaft, mjöl och bakpulver. 
Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter, använd gärna en med avtagbar kant. Kakan är klar när inget fastnar på stickan. 
 
När kakan är klar kan ni smälta smöret till glasyren och blanda ihop med florsockret. Lägg sedan glasyren på kakan. Jag använde mig av snöflingsströssel som en enkel, men mer festlig dekoration.
 
Tips! För er som gillar glasyr är det bara att ha i mer florsocker samt lite vatten (ifall det blir för tjockt), så ökar ni mängden glasyr på ett enkelt sätt.
 

Kommentera här: