Chokladdoppade jordnötskakor

Hej på er!
 
Här kommer ett superenkelt recept, speciellt för den som gillar jordnötter och choklad :)
 
 
Ingredienser till cirka 18 kakor:
 
150g jordnötssmör (jag använde dock en eko-variant med 99,3% jordnötter i, så de fick mycket smak av jordnötter)
150g strösocker
0.5 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
50 gram mjölkchoklad att doppa kakorna i
 
Blanda samman alla ingredienserna. Enklast är att börja med jordnötssmöret och sockret. Rulla sedan degen till små bollar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. In i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 7 minuter, jag gillar lite segare kakor så tog ut de så fort de fått lite färg på kanterna bara. Låt kakorna svalna.
 
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa sedan kakorna i chokladen, ställ in dem i kylen så stelnar chokladen snabbare. 
 
Avnjuts sedan med ett kallt glas mjölk! :P Dessa kakor blir jordnötiga, söta och sega. 
 
Ni kan även skippa att doppa i chokladen och servera jordnötskakorna som de är.
 

Kommentera här: