Krämig svamp-paj

Hej på er!

Nu är jag i full gång och agerar flytthjälpare, men bjuder på ett smarrigt pajrecept så länge! Under helgen kan man känna för att baka och laga extra god mat. Å andra sidan kanske man inte känner för det alls utan bara vill ta det lugnt. Oavsett så passar en paj bra, tycker jag. Antingen lägger man ned en massa tanke på vad man vill ha i (tar bara en massa gott man gillar) eller så tar man det man har hemma helt enkelt :P

Använd gärna fyllningen (mängden ost, mozzarella, cream cheese, ägg och mjölk) och krydda sedan och fyll pajen som ni vill :D


Ska man göra en grönsakspaj fungerar det hur bra som helst att hälla i frysta grönsaker också (här ärtor)  :)

Ingredienser till 1 paj:

Degen:
100 gram rumsvarmt smör
2 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
en skvätt olivolja

Fyllningen:
1 pkt mozzarellaost
några ostskivor (ta den sorten ni har hemma)
2 ägg
0,5 dl mjölk
125 gram (0,5 pkt) cream cheese. Jag använde en med smak av vitlök, men andra smaker går också bra. Ta det ni har hemma ^.^
1 tomat
1,5 dl frysta ärtor
300 gram färska champinjoner
salt
peppar
chilipulver
oregano
timjan

Börja med att göra degen. Blanda samman smöret med mjölet. Ha sedan i lite olivolja. Använd gärna händerna och arbeta degen till en massa. Tryck ut degen i botten på en pajform.

Skär champinjonerna och stek dem i olja, salta och peppra. Blanda sedan mjölken och äggen i en bunke. Ha i cream cheese och rör om. Skär mozzarellaosten i mindre bitar. Ha i den och ostskivorna. Blanda om. Lägg champinjonerna, 1 hackad tomat och ärtorna i pajformen. Häll över den flytande fyllningen.

Grädda sedan mitt i ugnen på 200 grader. Pajen är klar när fyllningen har stelnat till. Den blir krämigt seg av osten, så fyllningen ska dock alltså inte vara helt torr.

Kommentera här: