Imorgon blir det (råg-)pannkaka

Men bara till frukost, hoppas på en bra resdag imorgon annars ;)

Väskorna är packade här hemma nu och det enda som saknas är necessären som blir klar imorgon bitti efter morgonduschen ^.^ Och så matsäcken förstås! :) Började steka pannkakor för att göra av med mjölk och ha med på tåget, men sedan kände jag att jag hellre äter mumsig pannkaksrest (man steker upp redan gräddade pannkakor i mindre bitar) till frukost med grädde och sylt och allt, så tar med lite mackor på tåget istället :P



Ingredienser till cirka 8 stycken råg-pannkakor:


6 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
2 msk smält smör eller en sked olja i smeten (brukar använda smör, men det var slut och olja gick bra det med)
2,5 dl rågsikt
smör eller olja att steka i

Börja med 3 dl och blanda i mjölet. Rör om tills ni har en klumpfri smet. Häll sedan i resten av mjölken och därefter resterande ingredienser. Sedan är det bara att steka pannkakorna. Ät de på en gång med frukt, bär, sylt, grädde, glass eller vad ni nu vill ha till :)

Det som blir över, eller som ni helt enkelt sparar till det, kan ni sedan göra pannkaksrest på :) Jag vet inte varför, men jag tycker pannkaksrest är mycket godare än vanliga pannkakor fast det är precis samma innehåll xD

Kommentarer:

1 Helena, Craft and Creativity:

Pannkaksrester... vilket barndomsminne! :) Det är ju såååå gott!

Kommentera här: