Kassler med ananas, tomat och pressad potatis

Ser ut som varma mackor! :)
Skär kasslern och tomaterna i skivor (tjocklek efter smak). Lägg kasslerna på ett bakplåtspapper i en ugnsplåt. Ta fram ananas i skivor på burk och lägg en skiva på varje kasslerbit. Lägg tomatskivorna uppe på. Avsluta med ost ovanpå. Kassler är naturligt salt, så salta inte! Jag kryddade med lite salladskrydda och allroundkrydda.

Jag kokade potatis till och pressade den sedan, så det blev pressad potatis i massor :) Kasslern tar inte så lång tid i ugnen, det räcker med att osten får smälta, börja därför med att koka potatisen. När kasslern är i ugnen kan du pressa den i lugn och ro. Det var bra att önska sig en potatispress i julklapp förra året ^^

Dags att äta! Man har ju lite grönsaker på kasslern, men lite till hade väl inte skadat ser jag nu. Ser allt lite tomt ut, haha :)
Ingredienser: (som räckte till en middag för två samt 3 matlådor)
Temperatur i ugnen: 200 grader
Kassler ca. 800 g (1 skiva ca 100g.)
Ca. 1 kg potatis (vägde inte direkt :) )
2 tomater
2 burkar ananas i skivor (8 st. skivor)
Ca. 16 skivor ost (jag använde hushållsost, men någon starkare går också bra att använda)
Valfri krydda efter smak
Om någon av er provar att baka eller laga något som jag lägger upp på bloggen, hör gärna av er! Ni kanske tycker det är jätte äckligt, jätte gott eller kommit på något som ger bakverket/maträtten extra piff? ;)