Divergent

Hej på er!
 
Igår lyckades jag att stuka foten när pojkvännen och jag var på promenad :( Så förutom att kolla en massa på Veronica Mars (ja, väldigt långt efter alla andra, men fördelen är att jag fick alla säsongerna till ett kanonpris ^.^) hann jag med en del läsande. Gjorde ett bokreafynd tidigare som jag läste ut i helgen :)
 
Divergent är en historia om en värld där vi människor lever uppdelade efter olika falanger, De tappra, De osjälviska, De lärda, De fridfulla och De ärliga. Beatrice är född och uppvuxen som en av De osjälviska. Men precis som alla andra måste hon vid 16 års ålder ta ett livsavgörande beslut, ska hon fortsätta tillhöra sin falang eller byta? Och vad händer om man inte riktigt passar in någonstans eller i flera falanger?
 
Jag tyckte att denna bok var mycket bra och spännande! Divergent kommer nu också som film på bio och jag kan förstå att man vill göra denna bok till film. Det finns många scener i boken som skulle göra sig bra på film. Dessutom ställer den, precis som många andra science fiction-böcker, frågor kring människans natur, dystopier och liknande. Divergent påminner också lite om Hungerspelen med en ung, kvinnlig huvudperson, uppdelning av människor, action och frågor om vad som är rätt och fel, gott och ont, mod och feghet.
 
Del 2 i serien heter Insurgent och del 3, som kommer i höst, heter Allegiant. 
 
 

Kommentarer:

1 Åsa:

Åh. Vad tycker du om Veronica Mars?

Svar: Gillar Veronica Mars väldigt mycket! :D Gillade ju Kitty-böckerna när jag var liten och älskar mysterie-böcker/serier fortfarande, så har verkligen missat något. Samtidigt kunde jag som sagt fynda alla billigt nu ^.^
Mikaela

Kommentera här: