Mumsiga morotskaksmuffins

 
Till cirka 12-14 muffins
 
Muffinsen:
2 st ägg
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl strösocker
200 gram gram finrivna morötter (jag tog 1 stor och en liten morot)
1 dl olja, neutral sådan. Jag tog vanlig matolja som vi hade hemma i skafferiet. 
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk malen kanel
lite salt

Glasyr:
200 gram philadelphiaost (naturell cream cheese går också bra)
60 gram mjukt smör
6 dl forsocker
2 msk vaniljsocker
 
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt resterande ingredienser en i taget och rör om. Fyll muffinsformarna till mitten. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 12 minuter. De är klara när inget fastnar på stickan.
 
Medan muffinsen står i ugnen kan ni ta fram smöret till glasyren så det får bli mjukt. Blanda sedan ingredienserna i en bunke, gärna med elvisp för att få bort klumpar från florsockret. Jag använde mig av en cupcakessprits för att göra lite mönster med glasyren, men det funkar lika bra med en sked. 
 
Tips! För att göra de ännu mer kalasiga kan ni använda färgglatt strössel eller karamellfärg i glasyren. Tänk dock på att karamellfärgen kan innebära att det behövs lite mer florsocker, så glasyren är fortsatt tjock i konsistensen. 

Kommentera här: