Mumsiga muffins med vit choklad

 
 
Ingredienser till cirka 12 stycken.
 
100 g smör
150 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 droppe bittermandelarom
 
Jag hittade detta recept hos Söta Saker och blev genast sugen på att hitta på en egen variant :)
 
Smält smöret i en kastrull och ha i 100 gram vit choklad (spara alltså 50 gram!) så det smälter tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och vispa. Tillsätt sedan smör-och chokladblandningen. Avsluta med vaniljsocker, bakpulver och 1 droppe bittermandelarom (kan uteslutas om man vill ha det nötfritt) och rör om.

Hacka den resterande vita chokladen i mindre bitar. Fyll muffinsformarna till hälften. Toppa med den hackade chokladen. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Muffinsen får en gyllenbrun yta. Jag tog ut de när det fortfarande var lite kladdigt på stickan för att få de lite kladdiga. Då kan de sjunka ihop i mitten, så om man inte vill det, ta ut de när det är torrt på stickan.
 
Servera som de är med ett glas kall mjölk eller goda bär till! :)

Kommentera här: