Klassiska chokladbollar

Hej på er!

Har varit seg idag, men fått lite gjort i alla fall, och nu står maten och väntar på att pojkvännen ska komma hem :) Då blir det måndagsmyskväll ^.^ Denna vecka tänker vi nog ha det extra bra innan jag börjar plugga i Göteborg och inte kommer vara hemma lika mycket.

Ibland brukar jag, för att komma igång, baka lite för att göra något roligt och det är dessutom väldigt avkopplande (förutom roligt och gott!) ;) Det blev därför chokladbollar, eller pärlbollar, för jag är inte så förtjust i varianten med kokosflingor utanpå :P Och (oavsett topping antar jag ;) ) så går det fort att göra och funkar mycket bra att frysa in :)Ingredienser till cirka 15 stycken:

50 gram rumstempererat smör
0,75 dl socker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
2 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker eller strössel till garnering

Låt smöret bli rumstempererat och blanda sedan ihop alla ingredienserna till en tjock smet. Ta fram en djup tallrik och fyll med pärlsocker och en annan för att lägga de färdiga bollarna på. Rulla smeten till små bollar och rulla runt de i pärlsockret. Ställ i kylen en liten stund innan servering eller frys in och plocka fram när ni blir sugna :)

Kommentarer:

1 Åsa:

Jäklar vad sugen jag blev på chokladbollar nu. Åh. Måste göra det snart.Du frågade efter tips på bra TV-serier så här kommer ett gäng.

1. Prison break, det är den bästa som någonsin har gjorts!

2. NCIS, fantastiska karaktärer.

3. Criminal minds, ligger nog snäppet efter Prison break, hemskt bra!

4. CSI New York och Las Vegas (Miami är rätt tråkig tycker jag), man vet vad man får men är bitvis riktigt, riktigt spännane!

5. Supernatural (Det var Lisa som köpte första säsongen till mig, var skeptisk, men fastnade direkt när jag började kolla). En av de bästa serierna, helt klart.

6. Oskyldigt dömd, lite annorlunda och väldigt spännande. Roligt med en svensk serie tycker jag.Har du sett några?

2 Eleonore- Kokboksutmaningen!:

ÅH små goda chokladbollar är verkligen underskattat :D

3 Mamma:

Hur går det med blommorna?

Kommentera här: