Kladdkaksmuffinsmix - gott att ge bort

Hej på er!

Igår tror jag temat var tjejsnack. Flera timmars tjejsnack med Sara och Sussi avslutades med ett par timmar på Skype med lillasyrran :D Efter det blev det TV-mys i soffan framför Morden i Midsomer (perfekt med SVTPlay att man kan kolla när man själv vill) och bokläsning på det. Somnade efter klockan 3, så sov till 1030 idag av förståeliga skäl :P

Bjuder på receptet på en hemgjord kakmix nu som grundar sig på mitt kladdkaksmuffinsrecept :) En rolig och fin present att ge bort till någon som gillar att baka, choklad eller som du bara vill bjuda på något gott och lättbakat :)Dessa påsar innehåller en kakmix som ger 6 stycken kladdkaksmuffins och jag har även själv provbakat kakmixen :) Om ni vill ge bort en större kakmix är det bara att dubbla innehållet och mängden smör och ägg som ska tillsättas i efterhand.

Uppdatering: Påsarna har jag köpt i en vanlig pappershandel.


Innehåll i påsen:


1,25 dl socker

1 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

0,5 krm salt

1 tsk bakpulver

2 msk kakao

 

Mottagaren behöver sedan bara tillsätta 50 gram smält smör och 1 ägg. Allt ska sedan röras om tills man får en jämn smet, dock ganska trögflytande. Fyll muffinsformarna till hälften och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter beroende på ugn. Muffinsen är klara när de har fått en liten kant, men fortfarande är riktigt kladdiga i mitten ;)

Skriv ned instruktionerna på en lapp till mottagen och så har han/hon möjlighet att snabbt baka smaskiga muffins när de känner för det :)

 

Tips#1! För att göra kakmixen ännu mer personlig kan man ge tips på topping som man vet mottagern tycker om, och i bästa fall skicka med till exempel lite vit choklad eller annat att också ha i :)

 

Tips#2! Man kan också göra i ordning en kakmix eller två till sig själv att ha i skafferiet. Får man sedan oväntat besök går det snabbt och enkelt att bjuda på nybakat! :) Eller när man själv blir sugen på något gott som går fort att göra ;)

Kommentarer:

1 Ann-sofi MATSAFARI:

Vilka fina presenter. Kul att variera chokladkartongen man oftast annars alltid har med sig!

2 Helena, Craft and Creativity:

Vilken bra idé! :)

Kommentera här: