Ugnspannkaka

Hej på er!

Håller på att fixa och dona här hemma inför skolstarten och "flytten" till Göteborg så har glömt bort bloggen lite, men bjuder på ett enkelt och gott recept på ugnspannkaka i alla fall. Hoppas ni har förståelse! ^.^ Ugnspannkaka är i alla fall perfekt om man är sugen på pannkaka, men inte orkar stå och steka dem en i taget :P Så kände jag idag samt hade bacon att göra av med.



Ingredienser till 1 ugnsplåt (25x40) ugnspannkaka:

5 ägg
6 dl mjölk
3 dl rågsikt
1 tsk salt
1-2 paket bacon
sylt till servering

Klipp baconet och stek det i en panna, det behöver inte vara knaperstekt, men gärna ha lite yta. Jag steker inte baconet i smör för det blir ändå så mycket fett i pannan. Ta upp baconet ur pannan och lägg på en tallrik. Spara fettet!
Vispa mjölet och mjölken ordentligt för att få bort alla klumpar. Ha i saltet och ett ägg i taget och vispa om. Lägg i allt bacon. Ta sedan fram en ugnsplåt och använd fettet i stekpannan i botten. På så vis återanvänder ni det och får med mer smak från baconet. Om ni gör en vegetarisk variant kan ni smöra formen med en klick smör istället.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter. Var inte rädd om pannkakan sväller en massa, den sjunker ihop när ni har tagit ut den. Pannkakan är klar när inget direkt fastnar på stickan och den har en fin färg.

Servera med sylt! :)

Det är dessutom gott att göra en variant av pannkaksrest på ;)

Viktig fråga: vilken sorts sylt tycker ni det ska vara till ugnspannkaka? :)

Kommentarer:

1 Alexandra - kärlek på tallrik:

Oooh, ugnspannkaka är en riktig höjdare - fast utan bacon kör ju jag då ;) Självklart ska det vara lingonsylt till!

2 Eleonore- Kokboksutmaningen!:

Det där är så gott, ska självklart vara lingonsylt till :D

Ja men då är det ju ett perfekt tillfälle att få användning för den boken!

3 Ann-Sofi MATSAFARI:

Så där ja! Då var det fläskpannkaka på matsedeln till nästa vecka;.D Tack för tipset!

Kommentera här: