Äppelsnacks med havre och kanel

Här kommer receptet jag hittade på igår (det är vad som händer när man upptäcker att man saknar ingredienser man trodde att man hade hemma) ^.^ Det är helt sockerfritt, men passar ändå bra till fikat eller om man är sugen på något att tugga på :)

 

Ingredienser till 8 stycken:

2 äpplen

2 tsk kanel i smeten samt lite kanel på toppen av varje innan de sätts in i ugnen

2 ägg

2 dl havregryn

1 dl mjöl (valfri sort men gärna en grövre variant eller så kan man ta 3 dl havregryn totalt istället)

Om man vill:

1 tsk vaniljsocker (för smaksättning)

Pärlsocker (för lite mer utav en kanelbullskänsla samt få det sötare)

 

Skala äpplena och skär i små bitar. Vispa sönder äggen och häll i äppelbitarna. Ha därefter i de resterande ingredienserna och rör om ordentligt. Lägg sedan i smeten i muffins-eller bullformar. Toppa med lite kanel uppe på varje. Om man vill kan man också toppa med pärlsocker exempelvis, men själv tycker jag att äpplena gör det tillräckligt sött och med dessa är jag mest ute efter kanelsmaken tillsammans med äpplena.


Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 5 minuter. Dessa blir fort klara i ugnen och kan ätas på en gång :)

 

Kommentarer:

1 SAn:

Det här lät enkelt och gott. Ska provas! :)

Kommentera här: